Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко литра масло по каталог ми трябва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко литра масло по каталог ми трябва

Знам че за алфите препоръчват Селения, но колко точно литра по каталог трябва да се сипе Благодаря.
    Last edited by Oziris; d.m.y г., 14:26.
    Алфа Ромео 146 1.4 TC 1998

За колата от подписа го дават 4.4 литра.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

Благодаря
      Алфа Ромео 146 1.4 TC 1998

Comment

Аз като сипвам по 4л. има ли някакъв проблем? Пръчката си показва нормална граница.
        Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Проблем? Не!

Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщение
          Аз като сипвам по 4л. има ли някакъв проблем? Пръчката си показва нормална граница.
          В пръчката е истината,щото може и да не е изцедено "до дупка" при смяната!
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
            В пръчката е истината,щото може и да не е изцедено "до дупка" при смяната!
            То затова си има едно нещо викат му парцалче,караите си колите винаги на максимума.
            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Ми аз като слягах Селения 20к, ми побираше 4,4 литра. Ма сега с кастрола сипах 4 литра и на шеката си показа нормално нивото. И сега секи ден го проверявам и не спадало. Нямам идея, защо е така може да е, защото маслото е друго.
              sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Първоначално публикувано от junior Покажи съобщение
                Ми аз като слягах Селения 20к, ми побираше 4,4 литра. Ма сега с кастрола сипах 4 литра и на шеката си показа нормално нивото. И сега секи ден го проверявам и не спадало. Нямам идея, защо е така може да е, защото маслото е друго.
                Или си сложил по-малък филтър от предишния
                Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Противно на мнението на колегата, не се сипва до максимума - сипват се 4 литра и след като се успокои нивото (примерно сред едно палене) се досипва, за да се докара по средата. На максимум не се сипва, т.к. при работа част от маслото успява да се качи по пътя за картерните газове и влиза в цилиндрите. Пишеше го и в сервизната книжка, но сега не мога да цитирам къде точно. Иначе в същата сервизна книжка обема на маслото в двигателя е даден 4.4 литра.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Колеги кажете какво масло и колко литра трябват за скоростната кутия на 145 - 1,4 twin spark

Comment

Tutella ZC75 Synth (API GL5, SAE 75W/80) - 2 литра
                      Attached Files
                      Last edited by serafim; d.m.y г., 19:40.
                      sigpic
                      Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Working...
                      X